menu
 
Ben jij al Flex?

LESSEN VOOR KLEUTERS

  • Kleuterballet

  • Kleuteryogadans


In deze lessen staat plezier voorop! De lessen hebben een positieve werking op het concentratievermogen, kracht en evenwicht. Ook is het goed voor hun lichaamsbesef en sociaal-emotionele vaardigheden. We spelen in op de fantasie van de kleuter en zijn belevingswereld met telkens wisselende thema’s zoals bijv. de seizoenen, sprookjes of een boek. Deze thema’s kunnen ondersteund worden met diverse materialen, zoals linten, doeken etc.

Kleuterballet heeft als basis klassiek ballet. De kleuters worden bekend gemaakt met enkele klassieke basisbewegingen. Voornamelijk maken de kleuters op speelse manier en d.m.v. improvisatieopdrachten kennis met de mogelijkheden van bewegen op muziek. De leerlingen leren dansen door de ruimte met tegenstellingen als snel/langzaam, hard/zacht, hoog/laag enz.

Het verschil tussen kleuterballet en kleuteryogadans, zit in de speelse yoga oefeningen die in de kleuteryogadansles worden verwerkt. Actieve en rustgevende oefeningen worden afgewisseld. In beide lessen wordt er héérlijk gedanst! 
 
  • Vanaf groep 1
  • Lessen op maandagwoensdag en zaterdag
  • Kledingvoorschrift: roze balletpak met rokje vast aan het pakje (zonder opdruk en zonder tutu), roze balletpanty, roze leren balletschoenen
Kleuterballet

 Deel deze pagina