Musical

Een musical is een vorm van theater die muziekliedjes, gesproken dialogen en dans combineert. In onze musical lessen wordt gewerkt aan dans, zang en spel. Dit wordt gedaan door middel van samen zingen (ook solozang en meerstemmig zingen in de oudere groepen), scènes spelen (improvisatie en teksten) en het aanleren van danschoreografieën of repertoire stukken uit bekende en minder bekende musicals. Voel je een musical ster!

Alle musicalgroepen werken elk seizoen naar een eigen musical toe, waar intensief met de musical leerlingen aan wordt gewerkt. De musical krijgt een castindeling en wordt in het theater opgevoerd. Afgelopen seizoenen stonden we op de planken met 'Highschool Stories' in de Steigerzaal Lindenberg, met 'Energie' in de Stadsschouwburg Nijmegen en met 'The Wizzz' in Schouwburg Cuijk.

In de eerste helft van het seizoen zal gewerkt worden aan technieken en de tweede helft van het seizoen werken we naar een theaterproductie toe.
 
  • Vanaf groep 3
  • Lessen op woensdag en vrijdag
  • Vanaf 8 jaar ook 2x per maand zangles op dinsdagavond
  • Op vrijdag is selectiegroep 'Flex Vox' (zie meer info hieronder) 
  • Kledingvoorschrift: zwart aansluitend t-shirt met korte mouw / zwarte dansbroek of sportlegging / zwarte leren dansschoenen / Neem altijd je musicalmap mee

Onderdeel van het Flex Intens programma, is deelname aan één van onze selectiegroepen en daarmee ons talentontwikkelingsprogramma binnen Flex Dansstudio.

Bij de selectiegroep musical van Flex Dansstudio staan een goede groepsdynamiek, diversiteit van stijlen, enthousiasme, uitstraling, motivatie en natuurlijk kwaliteit voorop. In de wekelijkse musicaltraining worden er choreografieën gemaakt en aan je persoonlijke ontwikkeling gewerkt. Met bijzondere/energieke choreografieën wordt regelmatig opgetreden in theaters, scholen, (straat)podia enz. Op deze manier krijg je veel podiumervaring en kun je jezelf steeds meer uiten. Er wordt van je gevraagd om samen te werken, je in te zetten en communicatief vaardig te zijn, omdat je als groep naar voren treedt. Daarnaast krijgt iedereen de kans zich verder te ontwikkelen binnen de lessen en  trainingen. Kortom bedoeld voor getalenteerde musical leerlingen die graag optreden, voor 't voetlicht willen treden en de uitdaging willen aangaan.

SELECTIE MUSICAL
  • Vanaf 10 jaar
  • Training op vrijdag
  • Verdieping in dans, zang en toneelspel
  • Kan alleen in combinatie met lessen bij Flex Dansstudio gevolgd worden, waarvan minimaal één musicalles.

Meld je aan voor de proefperiode en vraag naar het deelnameformulier door een e-mail te sturen naar info@flexdansstudio.nl.

Voor de selectiegroep musical geldt een apart reglement. Bij deelname aan deze groep wordt hierover uitleg gegeven.

Ga naar les rooster

Kom in beweging

Geïnteresseerd in één van de vele lessen bij Flex Dansstudio?
Schrijf je hier in

Eerst een proefles? Dat kan via ons proefles aanvraagformulier.
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio