Screenings MMfysio

woensdag 1 februari 2023
In samenwerking met Flex Dansstudio en MMfysio hebben wij de mogelijkheid gecreëerd om bij MMfysio in de dansstudio van Flex een fysieke screening uit te voeren. Tijdens deze screening zal onze dansdocent/fysiotherapeut Manouk van Dommelen kijken naar de fysieke ontwikkeling van de danser en mogelijke risico’s op blessures. Daarvoor is een screening ontwikkeld die gericht is op het testen van motorische vaardigheden als kracht, mobiliteit, lenigheid, balans en coördinatie. Dit om jullie te helpen zo fit mogelijk te worden en blessures te voorkomen. Op basis van de uitslagen wordt er een rapportage met advies geschreven, zodat je inzicht krijgt in waar eventuele zwakke plekken liggen en hoe deze verbeterd kunnen worden om blessures te voorkomen.  

Mocht je geïnteresseerd zijn om een fysieke screening te laten doen, stuur dan een mailtje naar manouk@mmfysio.nl, dan zal zij een moment voor jou inplannen. Het is niet erg als de afspraak pas over een aantal weken kan plaatsvinden. Dit omdat het inplannen van de screening soms wat lastig is (de screening duurt een klein uur en we willen natuurlijk met jullie school- of werktijden rekening houden).

Wat houdt de screening in:
  • De screening vindt plaats bij Flex Dansstudio
  • De screening zal ongeveer 50 minuten duren plus 25 minuten uitwerkingstijd rapportage
  • Je krijgt een rapportage met advies van de screening
  • De screening valt in sommige gevallen onder de aanvullende vergoeding voor fysiotherapie van jouw zorgverzekeraar. Bekijk vooraf goed of je voor fysiotherapie gedekt bent. Bij kinderen tot 18 jaar valt fysiotherapie onder de basisverzekering
  • Vanaf 12 jaar is het advies om een screening in te plannen
  • Houd rekening met de kosten van drie fysiotherapiebehandelingen
  • Tijdens de screening zal er een anamnese (gesprek) plaatsvinden, een lichamelijk onderzoek, een aantal fysieke testen en een advies ten aanzien van blessure preventie
  • Zorg dus dat je bij de screening uitgerust en in sportkleren komt. 

Voor de afspraak kan er contact worden opgenomen met Manouk van Dommelen via manouk@mmfysio.nl of bel met de praktijk via 024-3580779.

MMfysio  
Locatie Flex Dansstudio
Boksdoornstraat 93  
6543 SE  Nijmegen
 


Naar nieuws overzicht

Kom in beweging

Geïnteresseerd in één van de vele lessen bij Flex Dansstudio?
Schrijf je hier in

Eerst een proefles? Dat kan via ons proefles aanvraagformulier.
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio