Zomerworkshop programma

maandag 19 juni 2023
Vanaf maandag 26 juni hebben we weer traditiegetrouw een heel pakket met inspirerende en energieke zomerworkshops. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor leerlingen van Flex Dansstudio. Wees vooral welkom! Voor aanmelding kun je terecht in de Flex Web App of klik hier.

Maandag 26 juni - ModernJazz met Uri Eugenio

De docent die de zomerworkshops aftrapt is Uri Eugenio en we zijn heel trots dat hij naar ons toekomt.
18.30-19.30 u voor 10-16 jarigen (€12,50)
19.45-21.00 u voor tieners/volwassenen (€15,-)


De ModernJazz workshop start met een warming up, waarbij de focus ligt op placement, coördinatie, kracht en flexibiliteit. Wat Uri ook heel belangrijk vindt is de muzikaliteit; om de muziek te analyseren en echt te voelen in je lijf. Zijn stijl is heel divers en hij kan zo contemporary, hiphop en ballet opnemen in zijn bewegingsfrases. Met al deze elementen en aandachtspunten hoopt hij dat de deelnemers hun dansvocabulair uitbreiden en dat zij hun persoonlijke ervaringen & gevoel in hun dans kunnen leggen.
Uri Eugenio is een danser, docent, coach en choreograaf uit Amsterdam. Hij heeft zijn studie afgerond bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij heeft gewerkt bij grote dansgezelschappen zoals het Scapino Ballet, LeineRoebana, David Middendorp en Nanine Linning. Verder heeft hij opgetreden in vele steden in Europa, Azië en Amerika. Waar je hem eventueel ook van kunt kennen is het dansprogramma 'So You Think You Can Dance'. Zijn werk als choreograaf is te zien geweest op het Oerol Festival, Grachten Festival, Oranjewoud Festival en het Limburg Festival. Ook mooi om te vermelden is dat Uri in 2006 is genomineerd voor de Jacques de Leeuw Jong Toptalent prijs en in 2014 voor 'De Zwaan' voor het beste dansoptreden. 
Voor aanmelding kun je terecht in de Flex Web App of klik hier.

Dinsdag 27 juni - Acrobatic Floorwork en Modern Flow Floorwork met Elena Nijsen

Acrobatic Floorwork (8-12 jaar)
18.30-19.30 u (€12,50)
Oefen je af een toe een handstand tegen de muur of een radslag in het gras en wil je hier graag beter in worden? Dan is deze zomerworkshop iets voor jou! In deze gezellige dansles oefenen we een aantal acrobatische bewegingen die ons helpen naar, over en uit de vloer te dansen. Door samen te werken en alles stap voor stap met het gebruik van matten op de grond door te nemen, zal je steeds verder komen.
Aan het eind van de les komen alle bewegingen samen in een einddans waarin je leert om alle bewegingen in een flow aan elkaar te verbinden.
 
Modern Flow Floorwork (tieners/volwassenen)
19.45-21.00 u (€15,-)
In de Modern Flow Floorwork workshop leer je om op zoek te gaan naar spanning en ontspanning. Gedurende de les dansen we steeds meer uit de vloer door gebruik te maken van handen en voeten als steunpunten. Door het draaien en het maken van spirals in je lijf bewegen we in een doorgaande flow door de verschillende en verplaatsende dansfrases heen. Wil je je meer op je gemak voelen of nieuwe bewegingen over de vloer leren, dan past deze workshop zeker bij jou. Klik hier voor een sfeerimpressie.
Op achtjarige leeftijd begon Elena met het volgen van danslessen bij Flex Dansstudio. Door het volgen van diverse stijlen groeide haar fascinatie voor dans waarna zij de mbo en hbo kunstopleidingen tot docent dans volgde. 
Met inmiddels ruim 10 jaar ervaring in het lesgeven heeft zij zich de afgelopen jaren verdiept in de trainingsvorm Physical Dynamics en Floorwork. Deze trainingen boden haar gedurende en na de studie meer mogelijkheden en diversiteit om haar eigen danslessen en identiteit als docent vorm te geven. Om zich te blijven ontwikkelen volgt zij intensives en workshops van docenten die haar zowel didactisch als fysiek inspireren. Zo heeft zij onder andere trainingen gevolgd van pionier David Zambrano die de Flying Low techniek heeft ontwikkeld. Daarnaast blijft zij zich trainen binnen de acrobatiek en capoeira om zo de basis elementen van Physical Dynamics te behouden.
Voor aanmelding kun je terecht in de Flex Web App of klik hier.
 

Fotograaf: Chris van Viegen

Woensdag 28 juni en dinsdag 4 juli - Outdoor Bodycontrol met Daphne Wams

Outdoor Bodycontrol (v.a. 16 jr)
20.00-21.00 u op het kleuter speelplein bij Flex (€10,-)

Hoe heerlijk is het om weer lekker buiten de bodyontrol les te volgen! In de buitenlucht, genietend van de vogelgeluiden en Daphne die je heerlijk laat bewegen. Bij slecht weer verplaatsen we de les naar de dansstudio.
Voor aanmelding kun je terecht in de Flex Web App of klik hier.
 

Donderdag 29 juni - Urban Choreography Summerclass met Raquel Miojo

Urban summerclass (tieners/volwassenen)
19.30-20.45 u (€12,50)

Raquel Miojo is een movement artist gefocust op dansen, choreografieën maken en lesgeven. Geboren en getogen in Nederland, met haar roots in Indonesië en de Molukken. Met haar passie voor dans, muziek, fashion en haar geloof, giet ze haar eigen cultuur in haar kunst. Raquel  is een  jonge choreografe met een eigen verfijnde stijl. Veel details, smooth; in ieder geval een workshop die je niet wil missen als je al een paar jaar hiphop les volgt. Zie hier een video van één van haar choreografiën.
Voor aanmelding kun je terecht in de Flex Web App of klik hier.

 

Vrijdag 30 juni - Early Bird Bodyworkout met Manouk van Dommelen

Early Bird Bodyworkout (volwassenen)
9.00-10.00 u (10,-)

Lekker vroeg uit de veren om energiek dee dag te beginnen. Of het nu een warme dag wordt of niet; om 9.00 u kun je aan de bak met Manouk om aan uithoudingsvermogen, spieren en cördinatie te werken. Wie durft zo vroeg??
Voor aanmelding kun je terecht in de Flex Web App of klik hier.

Zaterdag 1 juli - Dansspelletjes zomerworkshop met Anouk Heuzen

Dansspelletjes zomerworkshop (voor 4-12 jaar)
10.30-11.30 u (€7,50)

Normaal wordt er tijdens de les wel eens een dansspel gedaan. Maar hoe leuk is het om dat de hele les te doen? Het hele uur gaan we allemaal dansspellen doen, stopdans, museumspel, memorie en nog veel meer. Kom je ook?
Voor aanmelding kun je terecht in de Flex Web App of klik hier.


Woensdag 5 juli - High Heels zomerworkshop met Milou Heijnens

High Heels zomerworkshop (voor tieners/volwassenen)
19.45-21.00 u (€12,50)
Dezee dansstijl is erg sexy, zelfverzekerd en speels, maar biedt ook diepgang. Zo geven High Heels dansers aan dat ze zich kwetsbaar en open opstellen om hun sensuele, vrouwelijke kant te verkennen. Je leert jezelf beter kennen wat zorgt voor een echte boost in het zelfvertrouwen! Tijdens deze workshop draag je schoenen met (blok)hakken en heb je die niet, dan kun je ook meedoen op dancesneakers. Liever geen stilleto hakken vanwege de dansvloer. Alleen al als je hakschoenen aantrekt, verandert je hele houding; schouders naar achteren, buikspieren aangespannen en de benen gestrekt. Prachtig om te zien, héérlijk om te doen. Mannen zijn trouwens ook welkom.
Voor aanmelding kun je terecht in de Flex Web App of klik hier.
 


Naar nieuws overzicht

Kom in beweging

Geïnteresseerd in één van de vele lessen bij Flex Dansstudio?
Schrijf je hier in

Eerst een proefles? Dat kan via ons proefles aanvraagformulier.
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio