Wie is Myke Steehouder

Myke SteehouderMyke is onze nieuwe theaterdocent bij de musicalgroepen van Flex. Zij is naast docent ook presentatrice, entertainer en actrice. Deze veelzijdigheid zie je terug in haar lessen. Met veel enthousiasme probeert ze de leerlingen zich te openen en zich vooral over te geven in hun spel.

Als kind was Myke al bezig met toneelspelen, verkleden, zingen en dansen. Ze belandt dan ook in het plaatselijke theater als 9-jarig meisje, waar haar liefde voor theater vorm kreeg. Een aantal voorstellingen en cursussen verder begon ze na de havo aan de 2-jarige Artiest Theater opleiding in Den Bosch, waar ze naast acteren ook kennis maakte met theatermaken en lesgeven. Niet gek dat ze daarom verder is gaan studeren in Zwolle, aan de Docent Theater opleiding van ArtEZ. Ondanks dat ze theatermaken en lesgeven heel tof vond, wilde ze het liefste heel veel spelen en ervaring opdoen. En terug naar Nijmegen, de stad waar ze zich thuis voelt.

Zo start ze begin 2018 als entertainer bij Amusementspark Tivoli, waar Myke vanaf dat moment met name in de pretparkwereld haar netwerk vindt en besluit eind 2018 als ZZP-er de branche verder te verkennen.
In de afgelopen jaren heeft ze op allerlei plekken gespeeld, gemaakt en vooral van alles wat gedaan. Van (stem)acteren tot maken, van lesgeven tot presenteren. Het liefste houdt ze haar werk zo gevarieerd mogelijk.
Zo ontdekte ze op al die plekken dat ze het spelen voor en met kinderen fantastisch vindt. De reactie van een kind is zo puur en het contact dat je in het moment kunt maken, opende haar hart. Myke leerde daardoor meer in het moment te zijn en te vertrouwen op zichzelf als speler, maker, docent en vooral als mens.

Want daar begon het allemaal mee. Met zichzelf als mens te ontdekken. Wie is Myke? Wie wil ze zijn? Door theater kan ze iedereen zijn, die ze maar wil zijn en wat haar uiteindelijk dichter bij zichzelf heeft gebracht. Hoe mooi is het om dat nu aan een nieuwe generatie te mogen doorgeven.

Haar motto: 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'- Pippi Langkous.

Terug naar docenten

Kom in beweging

Geïnteresseerd in één van de vele lessen bij Flex Dansstudio?
Schrijf je hier in

Eerst een proefles? Dat kan via ons proefles aanvraagformulier.
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio