Kleuterballet

In deze lessen staat plezier voorop. De lessen hebben een positieve werking op het concentratievermogen, kracht en evenwicht van de kinderen. Ook is het goed voor hun lichaamsbesef en sociaal-emotionele vaardigheden. We spelen in op de fantasie van de kleuter en zijn belevingswereld met telkens wisselende thema’s zoals bijv. de seizoenen, sprookjes of een boek. Deze thema’s kunnen ondersteund worden met diverse materialen, zoals linten en doeken. Verder gebruiken we verschillende soorten muziek; van klassieke muziek, kinderliedjes tot werelddans muziek.
 

Klassiek ballet als basis

De kleuters worden bekend gemaakt met enkele klassieke basisbewegingen. Voornamelijk maken de kleuters op speelse manier en d.m.v. improvisatieopdrachten kennis met de mogelijkheden van bewegen op muziek. Er wordt klassieke muziek gebruikt, maar ook vlotte kindermuziek. De leerlingen leren dansen door de ruimte met tegenstellingen als langzaam en snel, hard en zacht, hoog en laag enz.
  • Voor leerlingen uit groep 1 en 2
  • Lessen op maandag en woensdag
  • Kledingvoorschrift: roze balletpak met rokje vast aan het pakje (zonder opdruk en zonder tutu) / roze balletpanty / roze leren balletschoenen. Voor jongens: zwarte dansbroek / zwart t-shirt / zwarte leren balletschoenen.


Ga naar les rooster

Kom in beweging

Geïnteresseerd in één van de vele lessen bij Flex Dansstudio?
Schrijf je hier in

Eerst een proefles? Dat kan via ons proefles aanvraagformulier.
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio