Online en livestream lessen bij Flex

zondag 22 maart 2020
Online en Livestream lessen bij Flex
Onze lessen worden momenteel online gegeven. Wij denken dat dit een passende oplossing is voor de huidige situatie. Zo kun je lekker in beweging blijven en lopen we geen onnodige risico’s. Daarnaast is het natuurlijk goed voor je gezondheid om te blijven bewegen. 

Vanaf maandag 11 mei zijn alle lessen met een livestream verbinding via ZOOM te volgen, volgens het reguliere lesrooster. Deze livestream lessen worden niet opgenomen. Leden krijgen per mail de link(en) toegestuurd om deel te kunnen nemen.

Verder kun je vanuit huis mee doen met de lessen die de docenten via filmpjes in maart en april hebben gemaakt. De linken naar deze filmpjes vind je in de Flex Web App.

Een paar tips bij de online lessen:
  • Mocht de les iets te snel voor je gaan, dan kun je deze op pauze zetten en daarna weer vervolgen
  • Op de muziek van de Spotify lijst kun je oefeningen en dansjes herhalen wat je wil

Checklist voor de online en livestream lessen:
Een handige checklist, zodat je kunt checken welke ruimte/spullen je nodig hebt om de lessen te kunnen volgen.
  • Minimale ruimte van 2x2 meter (4m2)
  • Vrij van voorwerpen (geen banken, stoelen, tafels etc.)
  • Voor sommige lessen is tapijt of een vloerkleed niet optimaal. Haal alle kleden etc. van de grond.
  • Zorg dat je armen en benen vrij kunnen bewegen
  • Volg je een bodycontrol les, leg dan voordat de les begint een yogamat/deken/strandlaken neer en een kussen klaar voor de eindontspanning
  • Volg je een bodyworkout les, leg dan voordat de les begint een yogamat/deken/strandlaken alvast in de buurt
  • Voor de balletles raden we je aan een stoel binnen handbereik te hebben (tenzij je zelf een barre hebt)

Nieuwe manier van lesgeven
Deze manier van lesgeven is voor al onze docenten nieuw. Daarom willen wij jullie vragen om geduld en begrip te hebben als het wellicht iets anders verloopt dan verwacht.
Positieve feedback en tips stellen we heel erg op prijs, zodat we de lessen steeds beter kunnen maken. Laat ons dat weten via info@flexdansstudio.nl.

Heb je de komende weken nog leuke andere ideeën of verzoekjes stuur die dan naar info@flexdansstudio.nl. Ook voor andere vragen zijn wij per mail bereikbaar. Wij doen ons best doen om al jullie vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Zodra de lessen weer in de studio kunnen plaatsvinden, krijgen jullie vanzelfsprekend bericht van ons. Wij wensen jullie alvast heel veel plezier toe tijdens alle online lessen!

Veelgestelde vragen
1) Waarom zijn er Online lessen en geen lessen meer in de studio?
Wij mogen voorlopig geen groepslessen in de studio geven. Wij vinden jullie en onze gezondheid op dit moment het belangrijkste en willen niet het risico lopen dat docenten en/of leden elkaar in de studio besmetten met het virus. Wij vinden het een vervelende situatie, doch noodzakelijk en hebben daarom besloten online lessen aan te bieden. Zo kunnen jullie nog wel lessen volgen en in beweging blijven.
2) Is de studio gesloten? Mag ik niet meer naar de studio komen?
Er zijn momenteel geen lessen in de studio en alle leslocaties zijn inderdaad gesloten. Je kunt voorlopig niet naar de studio komen.
3) Hoe werkt de Flex Web App?
Speciaal voor Flex Dansstudio-leden is de Mijn Flex Web App ontworpen. Zo kan elke leerling inloggen op zijn of haar persoonlijk portal. Op deze pagina kun je de linkjes naar de lessen vinden:
Op https://mijn.flexdansstudio.nl log je in met je lidnummer en je wachtwoord. Heb je nog geen wachtwoord? Klik dan op de rode knop "Wachtwoord aanvragen", vul je lidnummer en mailadres in en klik ter bevestiging op de blauwe knop "Wachtwoord aanvragen". Je krijgt dan een wachtwoord per e-mail toegestuurd. Je kan later een eigen wachtwoord instellen. Verder is het belangrijk om het mailadres te gebruiken wat bekend is bij de ledenadministratie.
4) Hoe zit het met mijn abonnement?
We begrijpen dat er vragen zijn over je abonnement. We hebben ervoor gekozen om voorlopig onze lessen online te geven en lessen in te halen. Verder is het afwachten tot we weer mogen lesgeven om daarna een gepaste compensatie te presenteren. Tegen de tijd dat de crisis voorbij is, ontvang je van ons hierover een bericht. We begrijpen goed dat er momenteel veel onduidelijkheid en onzekerheid is. Ook voor ons is dit een uitzonderlijke situatie waar we nog niet eerder mee te maken hebben gehad. We blijven in ieder geval actief en doen ons best voor jullie!Naar nieuws overzicht

Kom in beweging

Geïnteresseerd in één van de vele lessen bij Flex Dansstudio?
Schrijf je hier in

Eerst een proefles? Dat kan via ons proefles aanvraagformulier.
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio
Flex Dansstudio